به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر سید محمد حسینی، در بیست و پنجمین همایش ائمه جماعات مساجد استان قم که به همت معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین عصر امروز در سالن همایش این جامعه برگزار گردید، با اشاره به تأکید قرآن به مسجد و اهل مسجد، اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خطیری در حفظ فرهنگ و مساجد کشور دارد، چرا که اعتقاد داریم که مساجد، مرکز حفظ عقائد مردم و محلی برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: انتظار داریم تا استان قم الگویی فرهنگی برای همه کشور باشد، که در این رابطه نقش ائمه جماعات استان قم دارای اهمیت خاصی است.
*کارهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد
وی با بیان این که خانههای فرهنگی دیجیتال، مجهز کردن کتابخانههای کشور به کتابهای مناسب دینی، برگزاری دورههای آموزشی اندیشههای آسمانی با موضوع تبیین هنر اسلامی، سفیران هدایت(ویژه ائمه جماعات کشور)، عفاف و حجاب، کارگاههای ورود به فضای مجازی و کلاسهای جذاب دینی در کانونهای فرهنگی کشور، از جمله کارهای این وزارتخانه در این رابطه است، عنوان نمود: تلاش میکنیم تا در مناسبتهای مذهبی و ملی کشور از هر فرصتی مانند ماه مبارک رمضان و نمایشگاه کتاب تهران، برای انجام کارهای فرهنگی استفاده کنیم.
دکتر حسینی، با اشاره به نقش حساس مساجد کشور در بسترسازی امور فرهنگی، بیان کرد: انتظار داریم که مساجد نقش فعالتری در امور فرهنگی کشور بر عهده گیرند، چرا که نمیتوان همه مسائل فرهنگی کشور را بر عهده دولت بدانیم.
وی با بیان این که بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور، مشکل اعتقادی به شمار میرود که حضور فعال ائمه جماعات را میطلبد، یادآور گردید: استان قم، دارای ظرفیتهای بالقوه و بالفعل بسیاری است، به همین جهت، این استان را به عنوان مرکز کنگره شعر آئینی، کنگره شعر فاطمی، نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه و رسانههای دیجیتال قرار دادیم.
حسینی، با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی بیان حدیث، آشنایی با نهجالبلاغه، جشنواره بزرگ قرآنی مدهامتان، طرح صالحان برای بزرگداشت ائمه جمعه کشور، دوره حفظ و آموزشی قرآن، عنوان کرد: وظیفه این وزارتخانه این است که دو هزار کلاس در کشور برای حفظ جزء سی قرآن کریم برگزار کند.
وی با ابراز این که 1500 مرکز قرآنی را زیر پوشش قرار دادیم، تأکید کرد: در هر سال کتاب سال مسجد را معرفی می کنیم تا نویسندگان نیز به طرح این موضوع علاقهمند گردند.
آقای دکتر حسینی، با اشاره به تجهیز هزار مسجد قم به کتابخانه، ابراز داشت: نبود کتابخانه مرکزی قم، یکی از مشکلات قشر فرهنگی این استان به شمار میرود که اکنون، در مرحله نخست، محل احداث این کتابخانه در استان تعیین شده است.
*در نمایشگاه کتاب تهران، بدحجابی نبود؛
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مسائل مربوط به حجاب درکشور، عنوان کرد: ما وظیفه حقوقی خود را در مطبوعات و متون کتابهای کشور انجام میدهیم، هرچند که انتشار زیرزمینی و غیرقانونی کتابها در کشور که برخی از آنها مروج بدحجابی میباشد، از مشکلات اساسی ما به شمار میرود.
وی بیان داشت: شاید در بین جمعیت نیم میلیونی که روزانه از این نمایشگاه بازدید میکردند، ده بدحجاب نیز وجود داشتند، اما نمیتوان این موضوع را از وجود بدحجابی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تأکید وزارتخانه به غرفهداران و مسئولان برگزاری نمایشگاه مبنی بر حفظ فرهنگ حجاب، افزود: فضای کلی نمایشگاه به اندازهای مناسب بود که ما شاهد حضور شخصیتهای مذهبی مانند آیتالله حسنزاده آملی در نمایشگاه بودیم.
*وضعیت حجاب در تولید فیلمهای سینمایی کشور؛
دکتر حسینی، با اشاره به وضعیت حجاب در فیلمهای سینمایی کشور، اضافه داشت: ادعای مطلوب بودن وضعیت فرهنگی در سینمای کشور را نداریم اما باید توجه داشته باشیم که چه نوع سینمایی را تحویل گرفتیم.
وی بیان نمود: ما مجبور هستیم به صورت پلهای این وضعیت را اصلاح کنیم، حضور فیلمهای ارزشی مانند فیلمهای دفاع مقدس در جشنوارههای مطرح سینمایی کشور، نشان از اهتمام این وزارتخانه به بها دادن به این نوع فیلمها میباشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اذعان این که باید از هرگونه کارهای عجولانه در این رابطه پرهیز شود، خاطرنشان کرد: اگر در بهبود وضیعیت کارهای سینمایی در کشور به شکل عجولانهای عمل کنیم، برخی حساسیتهای بیمورد در کشور به وجود میآید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پایان، ابراز کرد: این همایش و هماندیشی را به فال نیک میگیریم و امیدواریم که در آینده نیز این تعامل بین وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و ائمه جماعات قم افزایش یابد.